Al 30 jaar partners: Linx folieprinters (Deel 3)

In een driedelige blog vertellen we u graag meer over onze samenwerking met Linx en over één van de drie productgroepen, waarvan we exclusief dealer zijn in de Benelux.

Al ruim 30 jaar is De Koningh trotse partner van Linx voor zowel inkjet- als folieprinters in Nederland. We zijn dan ook, met onze kennis en ervaring op het gebied van inkjet en folie, in deze 30 jaar langzaam gegroeid tot één van de grootste leveranciers van codeerapparatuur binnen de Benelux. Dit is grotendeels te danken aan het succes van de Linx printer en onze lokale visie op snelle en vakkundige dienstverlening.

In productieprocessen worden hoge eisen aan printers gesteld, zoals betrouwbaarheid, in de vorm van uptime en gebruikersvriendelijkheid om fouten te voorkomen. Juist door deze kwaliteiten worden de Linx folieprinters veel aangeschaft door veeleisende klanten.

Uitgelicht: Onze Linx folieprinters, ofwel: Linx Thermo Transfer Overprinters (TTO)

Altijd uitmuntende coderingen met folieprinters
Met onze Thermal Transfer (Over)printers print u uitmuntende coderingen op alle flexibele verpakkingsmaterialen, zoals onder andere buisfolie, vlakfolie, sachets, flowpack folie, kokerfolie en stazakken. De folieprinters coderen in elke leesrichting barcodes, logo’s of tekst. Er kan statisch of dynamisch geprint worden. Ook zijn onze systemen eenvoudig te integreren in horizontale- en verticale verpakkingsmachines, alsmede dieptrekmachines.

Duidelijk en snelle lintcassette
De Linx-cassette biedt het gemakkelijkste lintspoor op de markt. Het is duidelijk en snel! Bovendien kan de cassette plat op de tafel worden gelegd, zodat u met beide handen eenvoudig het oude lint kunt verwijderen en het nieuwe kunt plaatsen. Dit vermindert het risico op vallen (en kromme assen).

Minimale verspilling van lint
Linx thermo transfer linten zijn verkrijgbaar in lengtes tot 1.200 meter, afhankelijk van het type en de toepassing. Er zijn veel kleuropties en linten met speciale eigenschappen. Onze specialisten helpen u bij het maken van de beste keuze. De zeer kleine afstand tussen prints (<0,5 mm) en diverse lintbesparingsmogelijkheden zorgen voor minimale verspilling en minder stilstand.

Supersnelle prints
In het nieuwste model folieprinter worden nauwkeurigere motoren gebruikt samen met een volledig nieuwe printkop. Dit zorgt voor extreem snelle prints per minuut. Bovendien is er geen perslucht meer nodig, maar is de printkop gemonteerd op een snelle servomotor.

Eenvoudige interface
De huidige interface is voorzien van grote duidelijke pictogrammen om de functies voor iedereen begrijpelijk te maken. Op de interface zijn ook video’s te zien die de handelingen nog duidelijker maken.

Perfecte software aansturing met NiceLabel en BarTender
De printer heeft standaardafmetingen, zodat deze simpel en snel uitwisselbaar is met vrijwel elk ander merk thermo transfer printer. Qua software aansturing kunt u vaak gebruik blijven maken van uw huidige labelontwerp software programma. Dit omdat de Linx thermal transfer printers ook aan te sturen zijn met de meest bekende, generieke labelontwerp software programma’s zoals NiceLabel en BarTender. Ook hier profiteert u weer van de vakkundigheid en kennis van De Koningh.