Semi-automatisch labelen met de Altech ALmatic

Bent u op zoek naar een machine voor het semi-automatisch labelen van zelfklevende etiketten op cilindrische producten? Met de ALtech ALmatic brengt u semi-automatisch labels aan op vlakke niet-conische cilindrische producten. De ALtech ALmatic kan etiketten tot 200 mm breed op producten met een diameter van minimaal 12 en maximaal 110 mm.

Semi-automatisch labelen van de ALtech ALmatic

Het semi-automatisch labelen van de ALmatic machine houdt in dat de operator het te labelen object handmatig in de etiketteerpositie plaatst en vervolgens de bedieningshendel van het systeem activeert. De ALmatic zal vervolgens het label afgeven en aanbrengen. De ALtech ALmatic is geschikt voor het labelen van flessen, ampullen en potten.

Nauwkeurige labelpositie

De ergonomie van dit systeem en de aanwezigheid van glijdende kogelgeleiders maakt het plaatsen van het product eenvoudig en garandeert een nauwkeurige labelpositie op uw product. De ALtech ALmatic kan etiketten tot 200 mm breed aanbrengen op producten met een diameter van minimaal 12 tot maximaal 110 mm. De maximale producthoogte voor het etiketteren met de ALmatic bedraagt 350 mm. De ALmatic is hierdoor zeer geschikt voor het etiketteren van kleinere producten, bijvoorbeeld medicijnen in de farmaceutische industrie. Bovendien kan de machine voorzien worden van IQ/OQ validatie.

Hoge verwerkingssnelheid

Dit systeem is met name interessant bij het labelen van kleine batches. Het voordeel van een kleinschalig proces is dat u snel tot kwalitatief goede afdrukken komt, wat zorgt voor een hoge verwerkingssnelheid. Op deze ALtech etiketteerder kunnen thermal transfer- of hotfoilunits worden aangesloten waardoor de veelzijdigheid van het systeem wordt vergroot.

Twee modellen beschikbaar

  • ALmatic C: voor labels op cilindrische producten; uitgerust met aangedreven rollen, waardoor etiketten op cilindrische producten met een diameter van 12 tot 110 mm kunnen worden aangebracht
  • ALmatic E: voor vlakke of elliptische producten; uitgerust met een encoder die de labelaanbrengsnelheid aanpast aan de snelheid van de handmatige beweging van de band waarop het product wordt geplaatst

Voordelen ALtech ALmatic

  • Semi-automatisch labelen van cilindrische producten
  • Gegarandeerd een nauwkeurige labelpositie
  • Hoge verwerkingssnelheid bij kleine batches
  • Ideaal bij veel etiketwissels
  • Eenvoudig in gebruik

Bent u geïnteresseerd in het automatisch labelen met de ALtech ALmatic? Of heeft u vragen over deze machine? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.