ALE FleX serie: In elke richting printen in hoge resolutie

Wilt u uw verpakkingen of (om)dozen voorzien van een uiterst scherpe codering in hoge resolutie met inkjet in een extreme productie-omgeving, dan is de ALE FleX serie de oplossing voor u. Deze hoge resolutie inkjet printer kan in iedere richting printen. En is ideaal voor gebruik in kleine, stoffige, vochtige of extreem koude productie-omgevingen.

FleX serie: Uitermate flexibel coderen

De ALE FleX serie is in staat om in iedere richting de beste print te realiseren op zowel poreuze als non-poreuze oppervlakken. Denk hierbij aan coderen op de zijkant, boven- of onderop een verpakking. Bovendien kan de printkop gekanteld worden tot een hoek van 45 graden met behoud van de beste kwaliteit print. Zodoende is dit systeem uitermate flexibel.

Inzetbaar in extreme productie-omgevingen

De FleX serie van ALE is een compacte flexibele printer die inzetbaar is in productie-omgevingen waar de ruimte krap is. Daarnaast zijn omgevingen die stoffig, vochtig of extreem koud zijn geen probleem voor dit systeem.

Geen productiestop bij vervanging inkt

Met deze FleX inkjetprinter print u altijd uiterst schoon. Het inktsysteem van dit systeem is namelijk geheel dicht, waardoor lekken van inkt niet mogelijk is. Wanneer de inkt bijna op is, krijgt u hiervan een melding. En kunt u de inkt vervangen zonder de productie stop te hoeven zetten.

ALE FleX serie: Overal inzetbaar

Deze ALE serie bestaat uit een drietal types: de FleX18, FleX34 en FleX72. Deze printers kunnen een printhoogte van 0,7 tot 72 millimeter realiseren. Zij kenmerken zich door een gegarandeerde goede printkwaliteit in hoge resolutie en zijn flexibel inzetbaar in alle algemene sectoren.

Zuinig printen met deze hoge resolutie inkjet printer

Afhankelijk van uw wensen kunnen deze systemen ‘zuinig printen’ met een lage densiteit als het om tekst gaat. Of met een hoge densiteit wanneer het om maximaal contrast gaat, bijvoorbeeld met barcodes. De printer is daarnaast ideaal in een netwerk te plaatsen en kan communiceren met elk hoger gelegen mainframe. Inkt voor de ALE FleX serie is leverbaar op olie- en solventbasis.

Perfecte aansturing met de MasterPi Controller

De MasterPi Controller zorgt voor een uitstekende aansturing van deze hoge resolutie inkjet printer. Met een groot HD LCD colour touch screen van 7 inch is het eenvoudig om berichten in de stand-alone modus direct vanaf de MasterPi controller te maken, selecteren en bewerken. Deze werkt naast CodeX software ook met Nicelabel software en Windows drivers. De controller kan tegelijkertijd tot 8 printkoppen tegelijk aansturen. Ideaal voor codeertoepassingen met meerdere productielijnen. Ook in uitdagende codeerapplicaties is de nieuwe MasterPi samen met onze ALE Flex serie in staat de beste coderingen te leveren.

Wilt u meer informatie over de ALE FleX serie? Neem dan contact op met onze specialisten.