Historie

Instrumentenmakers van nationale faam

Het bedrijf De Koningh kent een rijke geschiedenis die dateert uit 1902. Vanaf dat moment start de heer Gerrit de Koningh zijn eigen instrumentenfabriek aan de Nieuwstraat te Arnhem. Hier worden instrumenten ontwikkeld voor geodesie, navigatie en luchtkartering. Het assortiment bestaat in die periode uit meer dan 350 artikelen, zoals: microscopen, afleesloupes, waterpasinstrumenten, theodolieten, meetbanden, rekenlinealen en baken.

Diversificatie bij De Koningh

Technieken van vroeger worden door de tijd ingehaald en vervangen door verbeterde systemen met andere mogelijkheden. Ook ontstaan er nieuwe markten waarvoor De Koningh instrumenten fabriceert. Specifieke producten voor de zeevaart, mijnbouw en textielindustrie vinden gretig aftrek. Zo groeit het bedrijf al die jaren gestaag door, terwijl het aanbod continu aan de huidige vraag voldoet.

Oprichter de heer Gerrit de Koningh

Overname Lutine B.V. door De Koningh

Een belangrijke mijlpaal voor onze huidige organisatie is de overname van Lutine B.V. in 1968. Vanaf dat moment werd gestart met de verkoop van codeerapparatuur bij De Koningh. De eerste jaren bestaat dat voornamelijk uit de handel in inkt, inktrollen en sjablonen voor het merken en coderen van verpakkingen. Echter in de loop der jaren wordt het assortiment steeds meer uitgebreid en verder geperfectioneerd.

1968 tot heden

In deze tijdlijn nemen wij u graag mee op reis langs de belangrijke momenten uit onze geschiedenis.