Label inspectie: Controle van labels op uw verpakkingen

U wilt toch ook dat uw producten te allen tijde perfect uw productielijn verlaten? En dat uw producten altijd juist bij uw klanten terecht komen? Een grondige kwaliteitscontrole van de etiketten of labels op uw verpakkingen, ook wel label inspectie genoemd, helpt u hierbij. Onze label inspectie systemen van FT System zorgen voor een efficiënt inspectieproces op basis van de 3D vision technologie. Hiermee loopt u het minste risico op product recalls. Deze systemen controleren niet alleen de aanwezigheid van labels, maar ook of de kleur van het label goed is of de positie van het etiket op de verpakking juist is. De mogelijkheden zijn legio. Onze specialisten adviseren u graag welke oplossing het meest geschikt is voor uw toepassing.

Label inspectie: Geen onnodige product recalls

Een verkeerd geëtiketteerd product is een van de oorzaken van product recalls. Dit wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Een dergelijk product mag nooit bij uw klanten terechtkomen. Onze label inspectiesystemen gebruiken verschillende tools, zoals optische sensoren of camera’s, om labels te identificeren en daarmee de foute of missende etiketten eruit te halen. U ontvangt bovendien automatisch een realtime gegevensupdate bij detectie van een defect. Onze systemen garanderen de beste inspectie van etiketten op uw productverpakkingen. Hiermee weet u zeker dat uw producten altijd veilig en van de beste kwaliteit bij u klanten terecht komen.

Controle van aanwezigheid, kleur en positie van labels

Met onze labelinspectie systemen is het mogelijk om enerzijds de aanwezigheid van een label of etiket te detecteren. Anderzijds zijn een aantal machines ook geschikt voor het inspecteren van de kleur van het label of de positie van een etiket op uw verpakking. Wanneer een defect is geconstateerd, wordt het product uitgeworpen wanneer gewenst. Deze mogelijkheden van label inspectie zijn afhankelijk van de soort verpakkingen en het type label.

Controleren van diverse soorten labels

Van welke soort etiketten of labels u ook gebruikt maakt op uw verpakkingen, label inspectie is mogelijk. Denkt u hierbij aan rondom labels (wraparound) front-back (tweezijdig), onder-boven, hoek labels, C-labels en sleeve labels. Wordt een defect op uw productverpakking gedetecteerd, dan wordt het product afgekeurd. Onze systemen zijn bovendien geschikt voor het controleren van zowel ondoorzichtige labels als semi- of gedeeltelijk transparante etiketten.

Eenvoudige installatie en integratie

Onze label inspectie systemen zijn eenvoudig te installeren en integreren in uw productielijn zonder dat de lijn hoeft worden aangepast. Soms is het zelfs mogelijk het systeem te integreren in een etiketteersysteem. 

Vele combinatie systemen mogelijk

Met de vele opties die onze label inspectie systemen bieden kunt u deze systemen volledig op maat samenstellen. Ook is er een combinatie mogelijk met code inspectie, seal inspectie en lekdetectie.

Voordelen van label inspectie

  • Geen onnodige product recalls
  • Altijd de beste kwaliteit producten bij uw klanten
  • Garantie van correcte labels op uw verpakkingen
  • Realtime gegevensupdates bij constatering van defect
  • 3D vision technologie
  • Controle van aanwezigheid labels, label kleur en positionering van etiketten
  • Inspectie van diverse soorten labels
  • Eenvoudige installatie label inspectie systemen en integratie in lijn
  • Een combinatie van verschillende systemen is mogelijk

Wilt u meer informatie over label inspectie of onze andere controle & inspectie systemen, neem dan contact met ons op. Onze product specialisten adviseren u graag welke oplossing het meest geschikt is voor uw toepassing.