Controlewegers: Altijd het juiste gewicht per verpakking

Vooral in de voedingsindustrie en farmacie zijn controlewegers een essentieel onderdeel van de productielijn. U kunt op hoge snelheid continu van elk product het gewicht checken. Blijkt dat een product boven of onder de ingestelde marge zit, dan wordt het product uitgeworpen. Zodoende kunt u nog efficiënter produceren en verpakken.

Groot assortiment controlewegers

Onze controlewegers, ook wel checkwegers genoemd, bieden de hoogste kwaliteitsnormen voor industriële dynamische weegtechnologie. Deze uiterst nauwkeurige MID-gecertificeerde controlewegersystemen bieden oplossingen voor elk type toepassing en verpakkingsgrootte van klein tot groot. Zodoende zijn wij in staat om uw producten en verpakkingen grondig en snel te analyseren. Met u bepalen wij de beste oplossing voor uw productielijn. Daarnaast zijn er meerdere opties beschikbaar om de check weger volledig op maat samen te stellen. Ook is er een combinatie mogelijk met metaaldetectie, x-ray, wegen, prijzen en etiketteren.

Verpakkingen afvullen met ℮-weging

Bij onze checkwegers kan ook gekozen worden voor ℮-weging. Met een eenvoudige softwarekoppeling kunt u voorverpakte producten met ℮-weging afvullen. Zeer interessant voor producenten omdat u met een gemiddeld gewicht mag afvullen en niet volgens het minimum principe. Bovendien voldoet u hiermee aan de Europese richtlijn en mag u het ℮-teken voeren op de etiketten van uw producten.

Weegbanden

Met onze weegbanden bent u in staat om continu het gewicht van uw te verwerken bulkproduct te detecteren. Hiermee kunnen uw productieprocessen bewaakt worden, de grondstofstromen geregistreerd en de partijen in de productielijnen worden gevolgd. De weegbanden zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties van breedte, lengte en capaciteit. De geavanceerde verwerkingselektronica, met een groot 12 inch touchscreen, kan worden geïntegreerd in de machinebehuizing of met een extern display.

Waarom zijn controlewegers de oplossing voor u?

  • Altijd het juiste productgewicht
  • Efficiëntere productie op hoge snelheid
  • Diverse checkwegers beschikbaar
  • ℮-weging mogelijk
  • Standaard voorzien van USB en Ethernet aansluiting

Bent u geïnteresseerd in een controleweger? Of wilt u meer informatie over controleweging? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.