Lek detectie: controle van MAP-verpakkingen op lekkage

Wilt u uw productverpakkingen controleren op lekkage? Dan zijn onze lek detectie systemen de juiste oplossing. Onze machines van FT System zijn een in-line seal controlesystemen die controleren of uw producten een lekkage bevatten. Is dit het geval, dan worden deze uitgeworpen of gemarkeerd als ‘defect’. Zodoende komen defecte producten nooit bij uw klanten terecht.

Infrarood technologie

Deze systemen maken gebruik van de infrarood technologie en gas sensoren. Als er gaten of microgaatjes in de verpakking en/of verzegeling zitten, eventuele CO2 die uit de verpakking lekt, detecteert het systeem lekkages zonder de lijnsnelheid en/of de interne samenstelling van de gemodificeerde atmosfeer te veranderen. Zodoende verlaten defecte product verpakkingen nooit de lijn.

Lek detectie van MAP-verpakkingen

Met het specifieke LDS700-IoT lek detectie systeem van FT System is het mogelijk uw producten in MAP-verpakkingen te inspecteren op lekkage. Deze producten zijn zuurstofarm verpakt, ofwel: MAP-verpakt (Modified Atmosphere Packaging). Binnenin de verpakkingen worden dan gassen aangebracht, waardoor het bederf van voedingswaren langzamer gaat dan bij het verpakken met gewone lucht. Wanneer er defecten, hoe klein ook, worden geconstateerd door dit systeem, dan wordt het product afgekeurd en eventueel uitgeworpen.

Realtime gegevensupdates

Bij het constateren van een microlek geven de lek detectie machines realtime gegevensupdates en worden defecte verpakkingen automatisch afgewezen. U kunt er dan voor kiezen om het product te laten uitwerpen.

Kostenverlaging door onze lek detectie systemen

De systemen zorgt voor een kostenverlaging door product recalls te minimaliseren. U weet zeker dat uw producten veilig en van goede kwaliteit bij uw klanten aankomen.

Voordelen van lekdetectie van FT System

  • Garantie van de beste detectie van uw producten
  • Infrarood technologie
  • Ook inspectie van MAP-verpakkingen mogelijk
  • Minimaliseren van product recalls

Wanneer u meer informatie wilt over onze lek detectie systemen van FT System, neem dan contact op met onze specialisten op het gebied van controle & inspectie. Zij helpen u graag.