Controleren van juiste of aanwezige codes op verpakkingen

Wilt u een geautomatiseerde kwaliteitscontrole van codes of coderingen, ook wel code inspectie genoemd, op uw productverpakkingen? Met onze code inspectiesystemen van FT System heeft u gegarandeerd een efficiënt inspectieproces en loopt u het minste risico op product recalls. Deze systemen controleren niet alleen de aanwezigheid van coderingen op uw verpakkingen of etiketten. Het is ook mogelijk om de juistheid van codes te controleren. U wilt natuurlijk geen half leesbare teksten of onjuiste prints op uw verpakkingen. Coderingen zoals: barcodes, datamatrixes en alfanumerieke codes (lot, vervaldatum, etc.) controleren onze machines zonder problemen. Door middel van slimme sensoren of camera’s wordt de controle gerealiseerd. Deze systemen worden bovendien volledig geïntegreerd in uw lijn.

100% codekwaliteit en juistheid

Met deze code inspectie systemen loopt u altijd het minste risico op recalls van uw producten of klachten van klanten. Dit systeem zorgt ervoor dat de kwaliteit en de juistheid van de coderingen op uw verpakkingen altijd 100% is. Zodoende levert u altijd de beste kwaliteit producten aan uw klanten.

Alle soorten coderingen inspecteren

Bij de controle op codes op verpakkingen of etiketten kunt u denken aan bijvoorbeeld batchcodes, verval- en houdbaarheidsdata, barcodes en datamatrix codes. Zelfs meerdere barcodes en datamatrix/Qr-codes op hetzelfde label kunnen worden gecontroleerd. Dit gebeurt door middel van sensoren of camera’s.

Zowel aanwezigheid als verificatie van codes controleren

Het is enerzijds mogelijk om coderingen te controleren op aanwezigheid op uw verpakkingen of etiketten. Anderzijds verifiëren onze machines codes op verpakkingen ook op juistheid. Zo loopt u geen risico op onjuistheden of missende teksten of codes op uw verpakkingen of etiketten.

Combinatie systemen mogelijk

Met de vele opties die onze code inspectie systemen bieden is het mogelijk deze systemen volledig op maat samen te stellen. Ook is er een combinatie mogelijk met label inspectie, sealnaad inspectie en lekdetectie.

Waarom code inspectie op uw verpakkingen

  • Minste risico op product recalls
  • Inspectie van zowel aanwezigheid als juistheid van coderingen
  • Controleren van meerdere barcodes en datamatrix/Qr-code op hetzelfde label
  • Specifieke verlichting en steunen voor maximale zichtbaarheid van defecten
  • Geen wijziging van de bestaande lijn voor installatie
  • Combinatiesystemen mogelijk met label inspectie, sealnaad inspectie en lekdetectie

Wanneer u meer informatie wilt over code inspectie van uw verpakkingen, neem dan contact met ons op. Onze specialisten op het gebied van controle & inspectie helpen u graag.