Laser: Meest betrouwbare vorm van coderen!

Lasercoderen is een uiterst betrouwbare vorm van contactloos coderen waarbij een permanente (onuitwisbare) codering op een product of verpakking wordt aangebracht. Verschillende materialen zoals glas, keramiek, rubber, plastic, papier of gecoate en ongecoate metalen kunnen permanent worden gecodeerd. Dit gebeurt met uiterste nauwkeurigheid en met hoge snelheden.

Verschillende typen lasers

Welke laser er nodig is verschilt enorm per applicatie en is afhankelijk van meerdere factoren. Vandaar dat Solaris beschikt over een groot assortiment lasers. De belangrijkste typen lasers voor de (verpakkende) industrie zijn CO2, Fiber en Diode. Daarmee kan iedere laseruitdaging worden aangegaan.

Ongekende mogelijkheden met lasers

Lasercoderen is mogelijk op producten van glas, folie, kunststof, blik, karton, papier, keramiek, gecoate materialen, leder, hout en metaal. Er kan bovendien in elke richting gecodeerd worden, dus ook haaks op de transportrichting waarbij geen verbruiksmaterialen nodig zijn voor de print!

Vele soorten markeringen met lasercoderen

De unieke lasers van Solaris kunnen onder andere barcodes, Datamatrix-codes, serienummers, houdbaarheidsdata, product- en fabrikantinformatie, logo’s en afbeeldingen coderen op snel bewegende producten of verpakkingen. De systemen zijn duurzaam en snel. Ze kunnen bovendien op hoge snelheid twee regels aanbrengen en zijn eenvoudig in productielijnen te geïntegreren.

Simpel en snel te gebruiken

Veel lasers van Solaris zijn te bedienen via een touchscreen. Operators kunnen zelf de kwaliteit of intensiteit aanpassen, zonder iets in technische menu’s te moeten wijzigen. Zeer gemakkelijk om aan de productielijn de juiste specificaties in te stellen.

Speciale lasers voor zware applicaties

Solaris heeft ook lasers in heavy-duty (IP66) uitvoering. Dankzij de optimale koeling en energiebronnen tot 120 Watt zeer geschikt voor bier- en frisdrankfabrikanten en andere industriële applicaties.

Hoe werkt lasercoderen of lasermarkeren nu eigenlijk?

De laser brandt de bovenste laag van de verpakking weg waardoor de laag die zich eronder bevindt zichtbaar wordt. De laag die zichtbaar wordt, is permanent en dus onuitwisbaar. U kunt elk gewenste informatie op uw verpakking laseren. Of het nu gaat om een teksten, logo’s of andere variabele informatie. Een laser zorgt voor optimale betrouwbaarheid in het coderen van informatie op uw verpakking.

Voor iedere toepassing de juiste printoplossing!

Waarom lasercoderen?

  • Permanente bedrukking
  • Coderen in iedere richting
  • Geen verbruiksmaterialen
  • Minimaal onderhoud
  • Lange levensduur van de laser
  • Lage operationele kosten bij hoge volumes

Wilt u weten of uw producten ook geschikt zijn om te lasercoderen? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten adviseren u graag.