Met ons thermal transfer lint het beste printresultaat

Een thermal transfer printer heeft printlint en etiketten nodig om een goede afdruk te maken. Veel labels worden bijvoorbeeld voorzien van logistieke data, artikelinformatie, houdbaarheidsdata, barcodes, symbolen en logo’s. Voor het beste printresultaat moeten de printer, het etiket en het thermal transfer lint perfect op elkaar afgestemd zijn. Het juiste printlint vindt u bij ons, waarbij wij veel formaten en varianten direct uit voorraad leveren.

Topkwaliteit printlint

De keuze van het type printlint wordt bepaald door de te printen toepassing, het materiaal en de omgeving waar geprint wordt. Dit is een belangrijke beslissing met veel impact. Is het printlint niet juist, dan kan er een slechte afdruk ontstaan. Met als gevolg een vlekkerige bedrukking of een afdruk die er gemakkelijk afgeveegd kan worden. Kwaliteit van printlint is hierbij essentieel. Vandaar dat wij thermal transfer lint leveren van de drie grootste producenten in de wereld; Armor, DNP en ITW. Zodoende profiteert u van het beste printlint voor uw printproces en kunnen wij snel en vaak uit voorraad leveren.

Soorten printlint

In de meeste gevallen wordt gekozen voor een blanco etiket met een zwarte afdruk. Hiervoor is dan zwart printlint nodig. Er bestaat echter ook gekleurd printlint in rood, geel, blauw of wit. Zo is het bijvoorbeeld verplicht in de chemische industrie om symbolen in rode kaders te plaatsen. Ook worden printlinten in kleur gebruikt om variabele data extra te laten opvallen.

Werking thermal transfer lint

Het thermal transfer lint bestaat uit meerdere lagen en de printer verwarmt de inktlaag waardoor deze smelt en de afdruk achterlaat op het etiket. Is het bedrukte etiket dan wel direct klaar voor gebruik? Jazeker, dit proces is zo geoptimaliseerd dat u op hoge snelheid etiketten kunt printen en meteen kunt plakken. Door te kiezen voor het juiste printlint heeft u meerdere voordelen. Allereerst bent u verzekerd van de beste bedrukking. Daarnaast heeft u veel minder slijtage aan de printkop van uw printer. Deze gaat dus langer mee en zorgt niet voor storing of een slechte afdruk.

Welk thermo transfer lint is geschikt?

Vanzelfsprekend zijn onze printlinten te gebruiken bij al onze desktop printers van Zebra, Avery, Toshiba, Sato en Valentin. Ook beschikken wij over de juiste linten voor onze folieprinters en print engines. Printlint wordt geproduceerd in allerlei kwaliteiten, formaten en varianten. Toch is alles terug te brengen naar 3 hoofdgroepen; wax, wax/resin en resin.

Wax printlint

Dit thermo transfer lint wordt vooral ingezet voor het bedrukken van materialen met een open of grove oppervlaktestructuur. De inkt trekt dan goed in het oppervlak en zorgt voor een mooie afdruk. Dit is een betaalbare oplossing bij processen waar de afdruk niet zeer krasvast hoeft te zijn.

Wax/resin printlint

Dit bestaat uit een combinatie van wax en hars (resin). Hoe meer resin hoe meer bescherming de afdruk heeft tegen krassen. De oplossing als het bedrukte etiket een langere periode mee moet gaan. Ook zien wij hier vaak een combinatie met kunststof etiketten.

Resin printlint

Zodra er hoge eisen gesteld worden aan krasvastheid en levensduur, dan biedt resin printlint uitkomst. Ideaal voor gebruik in extreme omstandigheden, zoals: enorme temperatuurwisselingen, zeetransport of productieprocessen met (chemische) oplosmiddelen.

Neem contact met ons op en onze productspecialisten helpen u graag verder.