Folieprinters: Hoge snelheid printen op folieverpakkingen

Voor het met hoge snelheid printen van flexibele verpakkingsmaterialen bieden onze folieprinters uitkomst. Deze printers worden ook wel TTO printers (Thermo Transfer Overprinters) genoemd. Zeker in combinatie met de beste printlinten, waaronder krasvast en foodgrade, kunnen deze folieprinters prima uit de voeten met bijvoorbeeld buisfolie, vlakfolie en soortgelijke andere materialen. Zodat uw verpakkingen van de juiste variabele informatie kunnen worden voorzien.

Statisch of dynamisch printen

Met een folieprinter bent u in staat om in elke leesrichting barcodes, logo’s of tekst te printen. Er kan statisch of dynamisch geprint worden. Ook zijn deze systemen, in combinatie met onze modulaire brackets, zeer goed te integreren in horizontale en verticale verpakkingsmachines, waardoor inbouwtijd tot een minimum beperkt wordt. Voor dieptrek- en topsealmachines hebben wij zelfs een speciaal ontworpen uitvoering beschikbaar.

Hoe werkt folie printen nu eigenlijk?

Het creëren van een permanente druk op flexibele verpakkingsmaterialen gaat als volgt. Er wordt een thermisch lint geplaatst tussen een verwarmde printkop en het te markeren substraat. De warmte van de printkop wordt door het lint doorgegeven, waardoor de inkt smelt en van zijn onderkant vrijkomt. De inkt hecht aan het substraat en koelt dan snel, wat resulteert in een permanente druk.

Waarom zijn folieprinters de oplossing voor u?

  • Permanente druk
  • Goed te integreren in horizontale en verticale verpakkingsmachines
  • Hoge snelheid printen op folieverpakkingen
  • Printen in elke leesrichting
  • Variabele informatie op flexibele verpakkingsmaterialen

Bent u geïnteresseerd in een folieprinter? Of wilt u meer informatie over folieprinters? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.