Met Eidos Coditherm printen op kunststof producten

Wilt u (kunststof) producten voorzien van variabele informatie? De Eidos Coditherm 4 is de revolutionaire machine die rechtstreeks afdrukt op objecten, zowel op poreus materiaal als onregelmatige oppervlakken aan de productie- of verpakkingslijn.

Hoe werkt het systeem?

Er zijn twee printlinten nodig, een kleurenlint (zwart, wit etc.) en een receptorlint. Uw ontwerp wordt door middel van de printkop afgegeven op het kleurenlint en die zet op zijn beurt weer de afdruk op het receptorlint. Dit receptorlint wordt getransporteerd over uw product en door middel van warmte en druk (dit kan gebeuren met een roller, pad, etc.) wordt de afdruk van het receptorlint gedrukt op uw product. Met de krachtige kleuren touchscreen controller kunt u de Eidos Coditherm 4 gemakkelijk bedienen en tevens kunt u kiezen om het label te laden via een USB stick of te communiceren via ethernet.

Mogelijkheden materialen

De Eidos Coditherm 4 is in staat om op verschillende materialen een duidelijke bedrukking te printen. Het is mogelijk om op papier, karton en plastic, tassen en containers, hout, leer, krasbestendige en oplosmiddelbestendige plastic objecten te printen. Deze duidelijke bedrukking is tot 600dpi resolutie kwaliteit en dit biedt de mogelijkheid om zeer kleine barcodes, 2D matrix codes, QR codes, bedrijfslogo’s en tekst af te drukken. Met folie printen bespaart u daarnaast voorraadkosten omdat de berichten op aanvraag worden gemaakt en u geen voorgedrukte labels op voorraad hoeft te houden.

Voordelen Eidos Coditherm 4

  • Printen in realtime; ook logo’s en barcodes
  • Print-to-print verschillende afdrukken mogelijk
  • Werkt met printlinten, geen geknoei met clichés en inkten
  • Perfecte printkwaliteit door de thermal transfer technologie

Wilt u een Eidos Coditherm 4 voor het bedrukken van uw materialen? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.