5e generatie x-ray en controleweger

Volledige productveiligheid is tegenwoordig een basisvoorwaarde en daarbij is controle en inspectie noodzakelijk. Veel productielijnen zijn dan ook voorzien van controlewegers, metaaldetectie- en x-ray systemen (röntgeninspectie). Vanaf dit moment is de 5e generatie x-ray en controleweger van Pen-Tec beschikbaar. Deze machine kan producten nog nauwkeuriger en sneller analyseren en blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid.

Feilloze controle en inspectie

Deze grensverleggende machine spoort nog nauwkeuriger naast metalen ook andere materialen op, zoals: glas, steen, pvc, siliconen en botresten. Klopt er iets niet met de vooraf ingestelde waarde, dan wordt het product uitgeworpen. De x-ray en controleweger zijn gecombineerd in één systeem met één interface en zorgt voor constante en optimale kwaliteitscontrole van uw producten.

X-ray opnieuw uitgevonden

Pen-Tec heeft bij de ontwikkeling van deze machine nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid voorop gesteld. Het compacte design is de kleinste gecombineerde x-ray en controleweger ter wereld. Uitgevoerd in roestvrijstaal IP65 en voorzien van een uiterst nauwkeurig geïntegreerd MID gecertificeerd weegsysteem. Om eenvoudig en efficiënt te kunnen werken zien operators alle parameters en data in real-time op een full colour 15” touchscreen. Bovendien is de machine volledig gereed voor Industrie 4.0 met USB, RS232 en Ethernet aansluitingen. Via twee openslaande deuren kan de x-ray en controleweger gemakkelijk worden onderhouden en schoongemaakt. Zodoende weten gebruikers dat alleen goedgekeurde producten de productielijn verlaten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze oplossingen op het gebied van controle & inspectie? Neem dan contact op met onze specialisten.