De Koningh is een erkend leerbedrijf

Wij willen graag onze passie en kennis voor coderen en etiketteren delen en overbrengen aan enthousiaste jongeren in de techniek. Leergierige jongeren die het vak willen leren. De jongeren zijn tenslotte de toekomst, ook binnen De Koningh. Vandaar dat wij hen, in eerste instantie als stagiaires, graag de mogelijkheid bieden zich binnen ons bedrijf te ontwikkelen tot engineer. Zodoende zijn wij een erkend leerbedrijf geworden.

Zelf tot oplossingen komen en uitvoeren

Het zijn van een erkend leerbedrijf brengt diverse voordelen met zich mee. Wij kunnen op een leuke manier ambitieuze en gemotiveerde studenten onze passie voor coderen en etiketteren overbrengen. Wij hebben dan direct extra handen van beginnende vakmensen op de werkvloer. Daarnaast hebben jongeren een frisse kijk op De Koningh. Ze nemen actuele kennis en nieuwe inzichten met zich mee. Een gezonde mix van jonge en oude medewerkers zorgt voor een goede balans in ons bedrijf. Onze stagiaires werken bovendien volledig mee op de betreffende afdeling. Na een gedegen inwerktraject en goede begeleiding tijdens de stageperiode gaan de studenten zelfstandig aan het werk. “Wat ik fijn vond aan mijn stage op de serviceafdeling Coding is dat ik veel vrijheid kreeg om op vraagstukken zelf met oplossingen te komen en uit te voeren. Niet alles werd mij voorgekauwd. Ik kon mijn eigen creativiteit kwijt in het bedenken van oplossingen. En natuurlijk kon ik met vragen of voor advies altijd bij mijn begeleider terecht.”, zegt Luca Theuns van de opleiding Mechatronica, voormalig stagiaire op de serviceafdeling Coding.

Zelfstandig werken

Vanuit diverse technische opleidingen is het mogelijk om bij ons stage te lopen. Iedere leergierige student met technische affiniteit is welkom. In een uitgebreid opleidingstraject met intensieve begeleiding laten onze ervaren service engineers studenten graag hun vak zien en begrijpen. Daarna mogen stagiaires steeds zelfstandiger aan het werk en gaan ze mee op locatie om onze machines te servicen of repareren. Ook krijgen stagiaires in ons Service Center in Duiven diverse technische vraagstukken voorgelegd om op te lossen. Wij staan altijd open voor suggesties en voor eigen inbreng in het oplossen van technische uitdagingen. We zien dat studenten na hun stageperiode vaak bij ons komen werken, omdat ze het zo leuk vinden en De Koningh maar blijft groeien.

Waarom De Koningh als stageplaats!

Bij het coderen en etiketteren van producten komt veel meer kijken dan dat je denkt. Het gaat niet alleen om simpele coderingen of het aanbrengen van een eenvoudig etiket op een verpakking. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen welke informatie op de verpakking moet komen. Het maken van voorbeelden om ervoor te zorgen dat de codering altijd duidelijk leesbaar is en voldoet aan alle eisen. Waar op de verpakking moet de print komen? En hoe en waar vindt de integratie van de machines in de productielijn plaats? Wij leggen het graag uit aan ambitieuze studenten met affiniteit voor techniek. Daarnaast zijn wij een informeel bedrijf met een goede mix van jongere en oudere medewerkers. Wat alle collega’s gemeen hebben met elkaar is de passie voor coderen en etiketteren; het blij maken van onze klanten doen we met z’n allen. We voelen ons thuis bij De Koningh. Dit willen we ook bereiken voor onze stagiaires.

Ervaringen van stagiaires

Toine Lammers, opleiding Technisch Engineer Rijnijssel; stagiaire serviceafdeling Labeling
“Tijdens mijn stage kreeg ik een technisch vraagstuk voorgelegd. Ik kreeg de volledige vrijheid hiervoor een oplossing te bedenken. Mijn begeleider stuurde me alleen bij als het nodig was. En gaf duidelijk aan waarom voor een bepaalde manier gekozen werd. En daar leer ik het meeste van. Ik heb het ervaren als een leerzame goede afstudeerstage.”

Luca Theuns, opleiding Mechatronica; stagiaire serviceafdeling Coding
“Wat me opviel bij De Koningh is dat ik als stagiair niet buiten de Service Engineers viel en overal in betrokken werd. En dat ik werd gezien als volwaardig Service Engineer. Dit gaf vertrouwen en zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde. Dit werkte zeer motiverend. De Koningh mag zich met recht Erkend Leerbedrijf noemen.”

Lars Giessen, opleiding Werktuigbouwkunde & Energietechniek ROC; stagiaire serviceafdeling Coding
“Mijn werkzaamheden tijdens mijn stage op de serviceafdelingen Coding/Labeling vond ik vooral erg afwisselend. Geen dag was hetzelfde. De ene dag kreeg ik werkzaamheden in het Service Center in Duiven. De andere dag mocht ik op pad met een van de Service Engineers. Deze afwisseling samen met de leuke informele sfeer bij De Koningh zorgde voor een leuke en leerzame stage.”

Bij ons stage lopen?

Ben jij een enthousiaste en leergierige persoon en volg jij een opleiding mechatronica, werktuigbouw, besturingstechniek of Smart Industry? Dan hebben wij een uitdagende stageplek voor jou! Onze coding-, labeling- en inspectiesystemen zijn te vinden in heel Nederland. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.