FMID print uitermate betrouwbaar met de Linx 8920 inkjetprinter

Aan de rand van het Land van Heusden en Altena is het bedrijf FMID gevestigd. Het al ruim 50 jaar bestaande familiebedrijf is ooit gestart in Andel, maar inmiddels al weer 40 jaar gevestigd in Dussen. FMID staat voor Fijn Mechanische Industrie Dussen. “Het bedrijf is sterk in het produceren van stalen onderdelen van zakformaat in grote aantallen.”, vertelt Arnold van Andel, mede-eigenaar van FMID, met het nodige enthousiasme.

Door een machinepark met diverse multi spindel CNC draai- en freesbanken produceert FMID hoogwaardige producten, zoals onder andere nippels, fittingen en speciale moeren en bouten. Dankzij het geavanceerde machinepark produceert het bedrijf zeer snel en concurrerend. Productieruns lopen uiteen van 500 tot 50.000 stuks.

De Koningh Coding | Labeling | Inspection mocht eerder dit jaar een Linx 8920 kleinkarakter inkjetprinter leveren aan FMID voor het coderen van de fittingen. FMID werkte al enkele jaren met een andere type inkjetprinter. Maar deze printer gaf na verloop van tijd veel problemen bij met name de opstart van de printer. “De problemen konden na service van de leverancier niet worden opgelost, wat ons heeft besluiten naar een alternatief uit te kijken.”, zegt Arnold van Andel. “Via een zakenrelatie werd ik getipt om De Koningh eens te benaderen. Na een kennismaking hebben we afgesproken om een Linx 8920 printer op demo te plaatsen. Want ‘zien is geloven’. De Linx 8920 printer maakte het meer dan waar.”

“De Linx 8920 printer is simpel in gebruik en we kunnen nu gewoon zonder sores printen. Ook de ondersteuning vanuit De Koningh is prettig. We denken er zelfs aan om de printwerkzaamheden onder te brengen bij een sociale werkplaats, omdat de bediening van de Linx heel eenvoudig is en de werking betrouwbaar en stabiel”, aldus Arnold van Andel.

Bent u ook geïnteresseerd geraakt en wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op voor de mogelijkheden en wordt ook ontzorgd in uw codeer- of etiketteerproces!