Hoe kiest u het juiste printlint?

Printlint heeft u nodig om met uw thermal transfer desktop printer, printengine of folieprinter een afdruk te kunnen maken. Dat kan gaan om het printen van productinformatie op een etiket ofwel het rechtstreeks printen op verpakkingsfolies. De afstemming tussen uw machine en het lint bepaalt de kwaliteit van uw printafdruk. Vandaar dat onze printlinten uitvoerig zijn getest in combinatie met onze systemen. Daarmee bent u verzekerd van de perfecte afdruk op uw etiket of folie.

Welke soorten printlint zijn er?

Printlinten zijn er in vele soorten, kleuren, maten en kwaliteiten. Het kan soms best lastig zijn om het beste lint voor uw toepassing te kiezen. In basis zijn er drie soorten printlint; wax, wax/resin en resin. Wax printlint wordt vooral gebruikt bij papieren etiketten. Terwijl de combinatie wax/resin geschikt is voor papier of kunststof etiketten en vele soorten folie. Met als laatste variant resin printlint wat zelfs krasvast is bij contact met water of chemische vloeistof en blootstelling aan extreme kou of hitte. Onder deze drie hoofdcategorieën vallen vervolgens verschillende kwaliteitssoorten met elk hun eigen voordeel. Dat is echter zo specifiek en hangt van meerdere factoren af dat een specialist het beste kan beoordelen wat voor uw product en productieproces geschikt is.

Wat is het voordeel van printlint?

Door te kiezen voor een thermal transfer machine met printlint profiteert u op meerdere vlakken. Allereerst kunt u op hoge snelheid hele strakke printafdrukken realiseren. Hierbij kunt u zelfs variëren in lage en hoge resolutie afhankelijk van de gewenste levensduur van uw geprinte informatie. Daarnaast is uw print goed beschermd tegen vegen en indien nodig zelfs krassen. Zodoende blijft uw informatie in alle situaties goed leesbaar. Ook zijn er machines beschikbaar met een ‘ribbon save’ optie om meer prints uit uw printrol te krijgen. Dat maakt printlint een aantrekkelijke en betaalbare oplossing voor veel industriële toepassingen.

Wilt u meer weten over printlint? Neem dan contact op met onze specialist!