Nieuwe controle & inspectiesystemen van FT System!

Producenten van voedingsmiddelen willen geen enkel risico lopen op het gebied van voedselveiligheid. Daarom zijn vrijwel alle productielijnen in de voedingsindustrie voorzien van controle en inspectiesystemen. Ideaal om producten nauwkeurig te checken op gewicht, kwaliteit en vervuiling. Er is echter nog veel meer mogelijk! Vandaar dat wij recentelijk nieuwe controle en inspectiemachines van FT System hebben toegevoegd aan ons assortiment.

Kwaliteitscontrole naar een hoger niveau

Met de juiste apparatuur is het mogelijk om productiefouten te traceren en daarmee klachten vanuit de markt te voorkomen. Ook kan er veel efficiënter geproduceerd worden. Producenten konden bij De Koningh altijd al terecht voor controlewegers, metaaldetectoren en röntgeninspectiesystemen. Nu is daar weer een stap voorwaarts gezet met drie nieuwe technologieën:

  • Lek detectie met infrarood technologie;
  • Sealnaad inspectie gebaseerd op hyperspectrale vision technologie;
  • 360° label- en code inspectie op basis van 3D vision technologie.

Risico’s voorkomen is beter dan genezen

Wij hebben veel klanten in de voedingsindustrie. Juist daar is kwaliteitscontrole van producten en verpakkingen prioriteit nummer één. Met deze nieuwe apparatuur zijn wij in staat om dit in elk verpakkingsproces te borgen. De systemen voor lek detectie signaleren lekken in MAP verpakkingen. Denk bijvoorbeeld aan minuscule gaatjes in de folie of slechte sealnaden.

Sealnaad inspectie

Voor nauwkeurige controle van de seal leveren wij sealnaad inspectiesystemen. Volledig inline inspecteert het visionsysteem automatisch de sealnaden van tray, seal- of dieptrek verpakkingen. Voedingsmiddelen willen nog wel eens onder de sealnaad terechtkomen. Dan is de seal op het moment van productie gesloten, maar dat blijft niet zo met alle gevolgen van dien. Nu worden producten met afwijkingen direct uitgestoten van de productielijn.

Label- en code inspectie

Verkeerde etikettering en codering is tevens een steeds groter risico voor terugroepacties. Iemand met een notenallergie moet volledig vertrouwen op de juiste labelinformatie. Dan mag er geen sprake zijn van producten zonder label of met het verkeerde etiket, half leesbare houdbaarheidsdata of onjuiste prints. Allemaal te voorkomen met onze apparatuur voor label inspectie en code inspectie.