Papieren broodclips: Lasercoderen de beste oplossing!

We zien dat de vraag naar papieren, ofwel kartonnen broodclips steeds meer toeneemt. Reden daarvoor is duurzaamheid. De huidige plastic clips zijn tenslotte slecht voor het milieu. En bovendien te klein om te reclyclen. Deze nieuwe papieren sluitclip is diepvriesbestendig en ná gebruik prima te recyclen via het oud papier.

Papieren broodclip milieuvriendelijke vervanger

Het is duidelijk: de plastic broodclips zijn slecht voor het milieu. Bovendien is het niet mogelijk deze clips te recyclen. Ze zijn namelijk te klein voor de sorteermachines die voor plastic afval worden gebruikt. Genoeg reden voor een milieuvriendelijke, dus een papieren of kartonnen variant. Deze nieuwe broodclips zijn gemaakt van een stevig papier, zijn geschikt voor in de vriezer en sluiten de broodzak net zo goed als de plastic variant. De broodclips hebben geen coating en kunnen dan ook na gebruik bij het oud papier. Ook kunnen deze nieuwe clips wanneer nodig worden voorzien van een verkoop- of houdbaarheidsdatum. Steeds meer supermarkten, retailers in de bakkerij industrie en ambachtelijke bakkerijen gaan over naar deze nieuwe variant. Maar met welke codeertechnologie kunt u nu het beste een verkoop- of THT-datum op de papieren clip printen?

Lasercoderen van papieren broodclips

Veelal wordt de thermische inkjet printer gezien als de perfecte oplossing om de papieren broodclips te bedrukken. Thermische inkjet is zeker een nuttige technologie, die ook wij regelmatig toepassen. Echter, een oplossing aanprijzen die cartridges gebruikt die, als ze leeg zijn, niet recyclebaar afval veroorzaken, lijkt ons niet de beste keuze. Wij gebruiken al tientallen jaren lasercodeersystemen om clips te voorzien van een markering. Papieren clips kunnen ook prima worden gemarkeerd met deze technologie. Wij zijn van mening dat de oplossing die plastic afval vermindert, een printtechnologie verdient die dat ook doet.

Wilt u meer weten hoe uw papieren clips kosteneffectief kunnen worden gemarkeerd? Neem dan contact met ons op. Al 54 jaar adviseren we u graag!