Slimme manieren om machines te financieren

Moet ik mijn machines altijd kopen of zijn er ook andere opties? Codeerapparatuur, etiketteermachines en inspectiesystemen zijn natuurlijk kapitaalgoederen. Veel bedrijven hebben jaarlijks een investeringsbudget voor machines in de productie. Deze worden vaak betaald vanuit de cashpositie of via een bankkrediet. Toch zijn er ook andere slimme manieren om machines te financieren.

Kopen mag altijd, maar het kan ook anders

Om te beginnen kunt u bij ons natuurlijk al uw apparatuur gewoon aanschaffen, zoals 80% van onze klanten ook doet. Wat is er dan nog meer mogelijk? Denk bijvoorbeeld eens aan de manier waarop uw bedrijfsauto’s en kopieermachines zijn gefinancierd. In veel gevallen worden deze geleased, inclusief al het onderhoud en storingen. Dat is ook prima mogelijk met uw randapparatuur in de productie, zoals codeerapparatuur, etiketteermachines en inspectiesystemen. Heeft u dat ook al eens overwogen? Tijd om alle andere opties om machines te financieren eens te benoemen.

Machines financieren: optie 1 – Netto Operationele Lease

Bij netto operationele lease huurt u voor een periode tussen de 2 en 6 jaar uw apparatuur. Dat gaat via een externe leasemaatschappij en daardoor komt de investering niet op uw balans te staan. Dat geeft u de financiële ruimte om uw investeringsbudget te gebruiken voor andere zaken. Voor het onderhoud en storingen is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten, zodat u daar ook geen omkijken naar heeft. Bij ons is netto operationele lease al mogelijk bij een aankoopbedrag van € 4000,- en zeker niet alleen maar bij grote bedragen.

Wat gebeurt er aan het einde van de netto operationele leaseperiode? Dan heeft u het eerste recht van koop om direct eigenaar te worden van de apparatuur. Dit gereduceerde bedrag is bij aanvang al bepaald, maar overname is geen verplichting. Zo kan het ook interessant zijn om een nieuwe netto operationele leaseperiode aan te gaan met volledig nieuwe apparatuur. U beschikt dan altijd over de modernste machines en technologie.

Machines financieren: optie 2 – Full Service Huur

Met dit concept huurt u de apparatuur rechtstreeks bij ons en blijft De Koningh eigenaar van de machine. Bovendien is bij full service huur altijd alles inbegrepen, dus de afschrijving, rente, verzekering, onderhoud, storingen, arbeids- en reisuren zijn inclusief. Alleen de verbruiksmaterialen, zoals inkt en etiketten, zijn voor uw rekening omdat dit erg afhankelijk is van uw output.

U krijgt dus het volledige gebruik van de machines en weet de komende 3 tot 6 jaar exact het afgesproken maandbedrag. Ontstaat er gedurende de looptijd een andere behoefte? Dan kunt u bijvoorbeeld de inkjet meteen omruilen voor een etiketteermachine. Wij hebben namelijk bij full service huur niets te maken met een leasemaatschappij of bank. Desgewenst kunt u aan het einde van de looptijd blijven doorhuren, inleveren of de apparatuur aanschaffen voor een veel lager bedrag.

Machines financieren: optie 3 – Tijdelijke huur

Heeft u te maken met seizoensgebonden productie of piekperiodes? Dan kunt u bijvoorbeeld 3 tot 6 maanden onze standaard machines huren. In ons magazijn staan altijd minimaal 20 machines gereed voor tijdelijke huur. Vandaag besteld is morgen in huis!

Heeft u apparatuur nodig om te coderen, etiketteren of inspecteren? Dan is er altijd een oplossing, want wij helpen u graag! Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.