Speciale diepvriesetiketten voor ingevroren producten

Iedereen maakt wel eens gebruik van producten uit de vriezer. Of het nu gaat om een diepvriesmaaltijd, ingevroren groente, een lekkere snack of een heerlijk ijsje. Door voedingsmiddelen in te vriezen gaat het langer mee en kan het op een later moment genuttigd worden. Producten invriezen is niet alleen iets voor de voedingsindustrie. Denk maar eens aan de farmacie waarbij medicijnen juist gekoeld moeten worden om de werking te garanderen. In beide gevallen is traceerbaarheid essentieel, evenals de houdbaarheid. Hiervoor zijn speciale diepvriesetiketten ontworpen die bestand zijn tegen extreem koude temperaturen en vriesvorming.

Twee soorten diepvriesetiketten

Diepvriesetiketten zijn aan de onderkant voorzien van een speciale belijming. Eigenlijk zijn er twee soorten belijmingen van toepassing bij diepvriesetiketten. De eerste variant is voorzien van een belijming die bestand is tot maximaal -25 C°. Deze labels worden vaak ingezet in de voedingsindustrie. Het andere diepvrieslabel heeft een belijming die feilloos werkt bij temperaturen tot wel -80 C°. Deze versie is ideaal voor de farmaceutische industrie en wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het bekende coronavaccin Pfizer.

Alternatief voor diepvriesetiketten

Om diepvriesproducten te etiketteren is het niet altijd noodzakelijk om speciale diepvriesetiketten te gebruiken. Natuurlijk zijn diepvrieslabels specifiek ontworpen voor deze toepassing en geschikt voor iedere situatie. Er is echter een alternatief als het product niet-bevroren geëtiketteerd wordt. In dat geval kan een regulier etiket al de juiste en voordeligere oplossing zijn. Voordat de producten de vriezer ingaan blijven deze standaard etiketten al goed plakken en het vriesproces heeft geen invloed op de werking van het label. Onze specialisten adviseren u graag over de juiste labels voor uw toepassing.

Het printen en aanbrengen diepvrieslabels

Met onze desktop printers en kleurenprinters kunt u eenvoudig de beste coderingen op diepvriesetiketten printen. Het aanbrengen van deze bedrukte etiketten op uw producten kan automatisch in lijn met onze etiketteersystemen of handmatig door uw operators. Of kies voor onze Print & Apply systemen om diepvrieslabels te bedrukken en rechtstreeks aan te brengen op uw producten en verpakkingen.