Uitgebreide informatie op etiketten van levensmiddelen

Vanaf 13 december jongstleden is de nieuwe Warenwetbesluit Informatie Levensmiddelen ingegaan voor fabrikanten. Dit betekent dat fabrikanten verplicht zijn uitgebreide productinformatie op het etiket te vermelden. Met als doel consumenten beter te informeren over de inhoud en samenstellingen van producten.

Voorkomen van verwarring en misstanden omtrent productinformatie van levensmiddelen

Dit nieuwe Warenwetbesluit vervangt de oude regelgeving waarbij fabrikanten zelf konden kiezen wat ze op een etiket vermeldde en in welke grootte. De nieuwe wet moet misstanden en verwarring voorkomen. En consumenten mogen niet misleid worden.

Wat is er veranderd?

De nieuwe wet verplicht een lettertype van 1,2 millimeter. Tevens moeten alle ingrediënten, aanwezige allergenen, de voedingswaarde per honderd gram of milliliter, de hoeveelheid, de houdbaarheidsdatum en of een product nanodeeltjes bevat, vermeld worden op het etiket. Veertien allergenen moeten duidelijk zichtbaar zijn, bijvoorbeeld door dit dikgedrukt te drukken. Fabrikanten hebben wel keuzevrijheid in de vermelding van portiegroottes, een gebruiksaanwijzing en een alcoholpercentage dat onder de 1,2 procent ligt.

Alle soorten en formaten etiketten

Bij ons kunt u terecht voor alle soorten en formaten etiketten. Of het nu gaat om blanco of transparante etiketten of voorbedrukte labels, onze specialisten kunnen u uitstekend adviseren in de beste etikettenoplossing waar alle benodigde informatie op vermeld staat. Contact ons.