Ook in de wereld van coderen, labelen en inspecteren is ‘Verduurzamen’ een must. Zoals je weet moeten verpakkingen beter recyclebaar en afbreekbaar zijn in 2030. Vernieuwde verpakkingen zorgen ook voor nieuwe eisen aan coderen en labelen. Bovendien is er meer digitalisering, ook op het gebied van het coderen en labelen. We nemen je graag mee in deze veranderingen.
Duurzaamheid zorgt voor efficiëntie
Als bedrijf moet je ook op het gebied van coderen en labelen de juiste stappen zetten om de impact op het milieu te verminderen. Stel jezelf eens de volgende vragen. Zijn je huidige label- of codeersystemen op de lange termijn efficiënt? En goed te onderhouden? Of zijn de systemen verouderd? En hoe ga je om met codeer- en labelafval? De Koningh denkt graag met je mee om je codeer- en labelproces te optimaliseren, te verduurzamen en het proces hiermee ook efficiënter te maken.
Duurzame labels
Veel verpakkingen zijn voorzien van een label en dus essentieel. Dit kan gaan om een label dat de koper triggert dit product aan te schaffen. Of het is een label dat is voorzien van verplichte of variabele informatie. Verschillende milieuvriendelijke etiketmaterialen zijn beschikbaar die biologisch afbreekbaar of gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Zo is er voor iedere labeltoepassing een duurzamere oplossing.
Minimaal inktverbruik
Maak je gebruik van een codeersysteem, zoals een inkjetprinter? Onze systemen zijn zo afgesteld dat de inkt altijd de juiste dikte heeft. Overtollig inkt wordt opgevangen en terug in de circulatie gebracht. Zodoende wordt er geen inkt verspild en is het inktverbruik minimaal.
Digitalisering: Streepjescode wordt Datamatrix-code en QR-code
De traditionele (1D) barcode die je op bijna iedere verpakkingen tegenkomt gaat verdwijnen. Deze maakt plaats voor de (2D) Datamatrix- en QR-code. Hiermee wordt voldaan aan de vernieuwde eisen voor transparantie van informatie, productauthenticatie en wereldwijde traceerbaarheid van de supply chain. Bovendien moet steeds meer (variabele) informatie worden getoond op verpakkingen. Denk bijvoorbeeld aan de allergeneninformatie in de voedingsindustrie. Deze ‘nieuwe’ 2D-codes verwerken meer data in de code. Hiermee bespaar je niet alleen inkt en ruimte op de verpakking, maar zorgt deze digitalisering voor duurzaamheid.
Wij zijn continu bezig met het verduurzamen en digitaliseren van codeer- en labelprocessen. Hulp nodig? Wij adviseren graag. Neem contact hierover met ons op.