Volledige productveiligheid met controle en inspectie!

Iedere week is er wel een terugroepactie van een product in het nieuws. Vaak gaat het om verkeerde labeling of ontdekking van materialen die per ongeluk in de verpakking zijn terechtgekomen. De nasleep van een product recall is gigantisch. Het is een tijdrovende klus die veel kost en ook het bedrijfsimago krijgt een flinke deuk. Door controle en inspectiesystemen te integreren in een productielijn, verlaten alleen goedgekeurde producten de band en minimaliseert u het risico.

Allernieuwste controle & inspectiesystemen van Pen-Tec

Wij zijn dé specialist op het gebied van coderen, etiketteren en controle & inspectie. Wij leveren machines aan producenten en verpakkers in de voedingsindustrie, bouwsector, chemie, farmacie en logistiek. Als leverancier van industriële totaaloplossingen hebben wij nieuwe controlewegers, metaaldetectie- en x-ray systemen (röntgeninspectie) aan ons assortiment toegevoegd. Steeds meer bedrijven kiezen voor volledige productveiligheid en dan is controle en inspectie noodzakelijk. Met onze controle en inspectiesystemen wordt ieder product grondig en snel geanalyseerd. Klopt er iets niet met de vooraf ingestelde waarde, dan wordt het product uitgeworpen. Die zekerheid wordt alleen maar belangrijker in de toekomst.

Controlewegers: Altijd het juiste gewicht per verpakking

Met controlewegers wordt op hoge snelheid continu van elk product het gewicht gecheckt. Blijkt dat een product boven of onder de ingestelde marge zit, dan wordt het product uitgeworpen. Door de controleweger te koppelen met het vul- of doseersysteem kan er nog efficiënter geproduceerd en verpakt worden.

Lees alles over controlewegers

Metaaldetectie: Detecteert in één scan de kleinste metalen

Deze machines detecteren ijzer, (roestvrij) staal en aluminium in producten en verpakkingen. Speciaal ontwikkeld voor industriële omgevingen en dus zeer geschikt voor de voedingsindustrie.

Bekijk alle informatie over metaaldetectie

X-ray: Feilloze controle en inspectie

X-ray (ofwel röntgeninspectie) is de beste oplossing als er een nauwkeurigere inspectie gewenst is dan alleen metaaldetectie. Deze systemen sporen naast metalen ook andere materialen op, zoals: plastic, glas, steen, rubber en botresten.

Ga naar de categorie x-ray

Meer weten over controle en inspectie? Bekijk dan de speciale pagina’s, brochures en video’s of neem contact met ons op.