SSCC labels ontwerpen en printen

Op ingepakte pallets en containers zit altijd een A5 etiket met verzendinformatie. Om tracking & tracing hiervan wereldwijd mogelijk te maken is er één standaard versie afgesproken, het SSCC label. SSCC is een afkorting voor Serial Shipping Container Code en hiermee wordt het logistieke proces maximaal geoptimaliseerd. Vaak is het SSCC label gecombineerd met een elektronische pakbon (DESADV) die automatisch kan worden ingelezen door de ontvanger.

Wat is de inhoud van een SSCC label?

Het verzendetiket bestaat uit drie onderdelen. Allereerst de verzenddata met gegevens van de verzender en de ontvanger. Daarna volgt meer informatie over de inhoud van de pallet of container. Bijvoorbeeld productnaam, artikelcode, aantal, batchcode of lotnummer, houdbaarheidsdatum en SSCC code. Als laatste element volgen de scanbare barcodes met altijd onderaan de SSCC barcode. Het maken van uw SSCC labels gaat simpel en snel met onze professionele softwarepakketten.

Voordelen van SSCC labeling

  • U weet precies hoeveel goederen u heeft en waar in uw magazijn ze staan
  • Uw chauffeurs lossen sneller en hoeven minder lang te wachten
  • U ziet precies wanneer en waar een product is afgeleverd
  • U heeft een sluitende traceerbaarheid en voldoet aan kwaliteitseisen en regelgeving

Plaatsing van het SSCC label

Het verzendetiket moet zowel op de lange zijde als op de korte zijde van de pallet of container worden geplakt. Er is geen regel die voorschrijft waar u het label moet plaatsen (links, rechts of in het midden). Toch is het gebruikelijk om rechtsboven het label te plakken omdat de meeste vorkheftruckchauffeurs rechtshandig zijn en het scannen dan makkelijker gaat.

Printen van het SSCC label

Voor een goede leesbaarheid van het SSCC label zijn verschillende etiketten beschikbaar. Afhankelijk van uw verpakkingsfolie of verzendwijze kunt u kiezen uit diverse kwaliteiten en afwerkingen. Bijvoorbeeld: papier, thermisch eco, thermisch top, kunststof, wateroplosbaar en met of zonder perforatielijn. Voor het printen van uw SSCC labels beschikken wij over desktop printers van CAB, Novexx, SATO, Toshiba, Valentin en Zebra. Daarnaast hebben wij een specifieke oplossing voor pallet labeling met de ALtech ALcode P. Dit systeem maakt het mogelijk om automatisch labels te printen en aan te brengen op meerdere zijden van de pallet.

Wilt u meer weten over het printen van SSCC labels? Neem dan contact op met onze specialisten.