Altech ALline: labelen in verschillende posities op producten

Bent u op zoek naar een etiketteersysteem voor het aanbrengen van etiketten op rechthoekige, cilindrische, ovale of conische producten? Dan is het volautomatisch opererende in-line labelsysteem ALtech ALline wellicht de oplossing voor u. De flexibiliteit van dit modulair opgebouwde systeem maakt etiketteren in verschillende posities op een product of verpakking mogelijk. Door de standaard ALtech ALline in combinatie met een wraparound module te gebruiken, kunnen cilindrische producten rondom van een label worden voorzien. Op deze manier kunnen ook rechthoekige en elliptische producten geëtiketteerd worden.

Beschikbare ALtech ALline modellen

  • ALline C: Geschikt voor het aanbrengen van rondom etiketten voor vlakke of lichtvormige cilindrische producten.
  • ALline E: Etiketteren van voor- en achterzijde van producten in één enkele beweging; toe te passen op elliptische en/of rechthoekige producten.
  • ALline 3-Roller: Cilindrische producten voorzien van een etiket op de juiste verticale positionering van een product.
  • ALline Horizontal: Wanneer cilindrische producten niet verticaal kunnen worden voorzien van een etiket, omdat deze onstabiel zijn wanneer ze verticaal staan, dan is de Alline Horizontal ideaal. Met dit systeem kunnen deze producten worden voorzien van een rondom etiket.
  • ALline Special: Etiketteren van verschillende zijden van vierkante, rechthoekige of zelfs speciaal gevormde producten.

Alle etiketten kunnen worden aangebracht op verschillende materialen zoals plastic, glas en metaal.

De juiste product-afstandsoplossingen

Om ervoor te zorgen dat er tussen de te etiketteren producten de juiste afstand zit, zijn er verschillende oplossingen om het etiketteerproces zo spoedig mogelijk te laten verlopen. De keuze van de afstandsoplossing is van cruciaal belang voor de machinedoorvoer. De mogelijke product-afstandsoplossingen zijn een gapping wiel, zijriem spacer, dubbele riem spacer, scrolldriver en pneumatische poort. Iedere afstandsoplossing is te hanteren op de ALtech ALline en biedt uitkomst voor een specifieke productgroep.

Componenten & non-stop configuratie

Alle ALtech ALline componenten bevinden zich binnen in de behuizing, wat bijdraagt aan een betere bescherming, een schoner ontwerp en het eenvoudig schoonmaken van het systeem. Wanneer hogere, variabele snelheden (tot 500 p/min) noodzakelijk zijn, bestaat er de mogelijkheid om gemotoriseerde afwikkelunits te monteren. Wanneer er geen mogelijkheden bestaan om de productlijn stil te zetten, kan er gewerkt worden met een non-stop configuratie.

Voordelen ALtech ALline

  • Met hoge precisie etiketteren
  • Labelen op rechthoekige, cilindrische, ovale of conische producten
  • Ook rondom labelen van cilindrische producten is mogelijk
  • Horizontaal en verticaal etiketteren
  • Etikettering mogelijk op iedere zijde

Wilt u weten of een ALtech ALline model geschikt is voor het etiketteren van uw product? Of wenst u meer informatie over onze andere etiketteersystemen? Neemt u dan contact met ons op. Onze productspecialisten helpen u graag.