Coderingen en etiketten printen op kunststof / plastic

Wilt u een codering of een etiket aanbrengen op een kunststof of plastic verpakking? Er zijn veel variaties en kwaliteiten binnen de kunststof en plastic verpakkingen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld bakjes, flacons, clips of boodclips, PET-flessen en flessen in de cosmetica branche. Voor iedere specifieke ondergrond hebben wij voor u een codeer- of etiketteeroplossing.

Coderen op petflessen

Een veel gebruikte variant van een kunststof verpakking is de PET-fles. Vooral in de (fris)drankenindustrie komt deze verpakking veel voor. Veel gebruikte technologieën om op deze ondergrond te printen zijn inkjet- en lasercoderen. Bij ons kunt u voor beide oplossingen terecht.

Op hoge snelheid met inkjet op kunststof coderen

Een continue inkjet printer kan op een kunststof of plastic ondergrond, zoals bijvoorbeeld een flacon coderen, een perfecte codering realiseren. Deze systemen zijn gemakkelijk te integreren in een productielijn en printen de informatie op hoge snelheid, of u nu een datum print, batchinformatie codeert, of een logo of afbeelding wilt aanbrengen.

Permanente codering op kunststof laseren

Een andere manier om een codering aan te brengen is door het laseren op plastic ondergronden. In de bakkerijbranche is bijvoorbeeld broodclips coderen met een lasersysteem een goede manier van coderen. Onze laser codeersystemen zorgen voor een permanente codering op de plastic verpakking. Deze systemen behoeven weinig onderhoud en verbruiksmaterialen zijn niet nodig.

Een etiket aanbrengen op een kunststof verpakking

Veelal in de (fris)dranken- en voedingsindustrie komt het etiketteren op plastic flessen of flacons voor. Welke vorm deze fles ook heeft, het aanbrengen van een etiket is vrijwel altijd mogelijk. Of het etiket nu lang of kort is, de etikettering onder, boven of rondom moet plaats vinden, het is mogelijk met onze print & apply systemen.

Waarom op kunststof coderen of etiketteren met onze machines?

  • Voor elk te coderen ondergrond hebben wij de oplossing
  • Op hoge snelheid uw codering aanbrengen
  • Deskundige en ervaren specialisten die u kunnen adviseren

Ben u geïnteresseerd in het coderen of etiketteren op kunststof of plastic materialen? Neem dan contact met ons op. Onze deskundige specialisten helpen u graag verder.