Metalen profielen op maat bij Werkcon

Wie werkt in de bouwindustrie en op zoek is naar metalen profielen komt snel uit bij Werkcon. Al meer dan 40 jaar produceren zij metalen profielen voor zowel de binnenafbouw als de buitenafbouw. Voor het gebruiksgemak en de herkenbaarheid worden alle metalen profielen gecodeerd. Met maatvoering, productiegegevens, DIN en EN normering en klantdata. Hiervoor gebruiken zij al jaren grootkarakter inkjet printers van Matthews. Sinds dit jaar zijn wij exclusieve distributeur van Matthews. Reden genoeg voor een kijkje achter de schermen bij Werkcon.

Miljoenen meters profiel per jaar

Het familiebedrijf Werkcon begon als gevel- en dakbedrijf in Lelystad. Al snel zijn ze overgestapt naar een productiebedrijf van gevelbeplatingen voor de bouwindustrie. Met de komst van metalstudprofielen in 1995 heeft de organisatie een enorme groei doorgemaakt; met een productie van 200.000 meters profiel toen naar vele miljoenen meters per jaar nu. Haar vele kwalitatief hoogwaardige profielen vinden gretig aftrek bij montage- en handelsbedrijven in de bouwindustrie en de bouwmarkten.

De kracht van Werkcon

Werkcon maakt gebruik van meer dan 20 productielijnen om alle metalen producten zelf te produceren. Het proces start met de rollen staal die binnenkomen. Deze worden op maat gesneden en uiteindelijk omgevormd tot het juiste eindproduct voor de klant. Leo Weernink, directeur bij Werkcon geeft aan: ‘Onze kracht is dat we zelf de machines ontwerpen en bouwen. Met dit uitgebreide en geavanceerde machinepark kunnen we onze productielijnen geheel zelf aanpassen, snel schakelen en daardoor zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt.’.

Kleurcodering op metalen profielen

Bij Werkcon worden alle metalen producten met de grootkarakter inkjet printers van Matthews gecodeerd. Vooral de industriële printkoppen blijken al jaren probleemloos te werken. Bovendien is het mogelijk om met Matthews kleurcoderingen aan te brengen. Op het profiel voor gipswanden, genaamd Gyproc, wordt de codering aangebracht met speciale blauwe inkt. Deze print wordt voornamelijk aangebracht voor de herkenning van het product en zichtbaarheid van de productiedatum.

Snelheid en oplossingsgericht werken

Het eerste telefonische contact met Werkcon betrof een technisch vraagstuk. Direct de volgende dag stond accountmanager René Andeweg al bij Werkcon op de stoep om dit op te lossen. Marcel de Boer, van de Engineering Division bij Werkcon, was hier zeer over te spreken. ‘Wij verwachten van een leverancier dat zij direct actie ondernemen als wij een vraagstuk of probleem bij hen neerleggen. De Koningh snapt hoe het werkt!’. Daarna is het balletje snel aan het rollen gegaan. Met als gevolg een mooie order voor een nieuwe Matthews V-serie inkjet printer en MPERIA® softwarepakket.

Vervanging alle grootkarakter inkjet printers

De nieuwe Matthews grootkarakter inkjet printer met MPERIA® is inmiddels al weer een paar weken in bedrijf bij Werkcon. De operators kunnen via de software eenvoudig de nieuwe printer aansturen om de juiste coderingen te printen op de metalen profielen. De Boer is zeer positief over het nieuwe systeem die codeert met blauwe inkt. ‘En nog belangrijker: onze klant is tevreden! Onze recente samenwerking met De Koningh geeft vertrouwen voor de toekomst. Een tweede nieuwe lijn komt er binnenkort al aan en daarna gaan wij langzaam onze huidige printers vervangen voor de nieuwe generatie. De aansturing van al onze machines kan dan met MPERIA® vanuit één plek eenvoudig worden gedaan.’.

Uniek servicesysteem De Koningh

Een mooie samenwerking tussen Werkcon en De Koningh is gestart. ‘Met het unieke servicesysteem van De Koningh worden vragen en problemen direct opgelost. Dat is wat we willen!’, sluit De Boer af.