Variabele informatie coderen of etiketteren op karton

Wilt u uw kartonnen verpakkingen of dozen voorzien van een scherpe codering of etiket? Wij hebben de oplossing voor u. Verschillende machines in ons assortiment kunnen dit realiseren, of u nu een THT, tekst, barcode, logo of afbeelding op uw verpakking wilt. U kunt bij ons ook terecht voor supplies (zoals inkten, solvents en etiketten), service en onderhoud.

Karton als primaire en secundaire verpakking

Karton wordt zowel gebruikt als primaire verpakking voor bijvoorbeeld droge voedingsmiddelen en als secundaire verpakking. Dit laatste komt veel voor in de farmaceutische industrie, bij industriële onderdelen of als u meerdere producten wilt verpakken in (om)dozen. Voor het coderen of etiketteren van beide soorten verpakkingen/dozen zijn onze machines zeer geschikt.

Coderen op primaire karton verpakkingen

Een uitermate geschikte methode voor het coderen op primaire kartonnen verpakkingen is continue inkjet. Vaak moeten deze verpakkingen op hoge snelheid worden voorzien van coderingen. Onze Linx kleinkarakter inkjet printers kunnen de hoogste printsnelheden aan. Deze machines brengen de coderingen contactloos op het karton aan en zijn bovendien gemakkelijk te integreren in uw productielijn.

Dozen coderen met hoge resolutie inkjet

Onze hoge resolutie inkjet printers zijn zeer geschikt om een codering aan te brengen op kartonnen verpakkingen zoals (om)dozen. Met name op secundaire verpakkingen zijn deze printers van ALE, Linx, Markoprint en Atlantic Zeiser ideaal. Deze printers kunnen met uitstekende printkwaliteit grote hoeveelheden tekst, barcodes of afbeeldingen op dozen printen. Printhoogtes tot maximaal 144 millimeter kunnen gerealiseerd worden.

Coderen met lasersystemen op karton of dozen

Voor een duidelijke en onuitwisbare codering op karton kunt u gebruik maken van onze lasersystemen. De lasersystemen van Solaris branden de toplaag van het karton weg waardoor er een permanente bedrukking ontstaat. U kunt alle gewenste informatie op karton laseren zoals teksten, logo’s of andere variabele informatie.

Etiketteren op dozen

Op kartonnen verpakkingen of dozen zijn er diverse mogelijkheden voor het aanbrengen van een etiket. Er kan enerzijds een voorbedrukt etiket op een kartonnen verpakking worden aangebracht met onze labelsystemen. Anderzijds is het mogelijk om eerst een etiket te bedrukken alvorens deze op de verpakking aan te brengen met onze print & apply oplossingen. Voor dozen labelen hebben wij diverse desktop printers in ons assortiment die aan uw wensen voldoen.

Heeft u vragen over het coderen of etiketteren op karton? Neemt u dan contact met ons op. Onze productspecialisten kunnen u deskundig adviseren over de mogelijkheden en welke oplossing het beste bij u past.