Coderen en etiketteren in de tuinbouw

In de tuinbouw industrie is de laatste belangrijkste verandering op het gebied van identificatie het vernieuwde plantenpaspoort. Sinds 14 december 2019 moet dit nieuwe plantenpaspoort op iedere kleinste handelseenheid in de tuinbouwsector zijn aangebracht. Deze nieuwe EU-Plantgezondheidsverordening zorgt ervoor dat het plantenpaspoort gemakkelijker herkenbaar is en dat bij besmettingen de mogelijke bron gemakkelijker te traceren is. Het aanbrengen van het plantenpoort op uw planten kan op verschillende manieren. Denk aan een rechtstreekse codering met onze inkjet printers, het printen van het plantenpaspoort met onze desktop printers of middels printen op steeketiketten en deze vervolgens  insteken in iedere pot. Onze specialisten adviseren u graag over de beste mogelijkheden voor uw producten.

Uitbreiding plantenpaspoortplicht binnen de tuinbouw

In de tuinbouw industrie is de plantenpaspoortplicht uitgebreid naar alle ‘voor opplant bestemde planten’. Dit zijn de planten die volledige planten kunnen voortbrengen en daarvoor bestemd zijn. Deze planten moeten worden uitgeplant, opnieuw worden geplant of geplant blijven. Alles wat we nu teeltmateriaal noemen valt daaronder (dus ook zaden), maar ook alle ‘consumptieve’ kamer-, perk- en kuipplanten.

Plantenpaspoort printen met inkjet

Uw plantenpaspoort contactloos printen gaat foutloos met de speciale Linx 89PP. Deze kleinkarakter inkjet is speciaal ontwikkeld voor het printen van een plantenpaspoort op een pot, tray of doos. Deze machine wordt aan uw productielijn gemonteerd en is daarmee volledig geïntegreerd in uw productieproces. U heeft geen voorbedrukte plantpotjes meer nodig en complete controle over uw printproces. Ook kan het plantenpaspoort geprint worden met onze hoge resolutie inkjet printers. Op hoge snelheid en met hoge resolutie worden grote hoeveelheden tekst gerealiseerd op uw verpakkingen. Denk hierbij aan het printen van het plantenpaspoort op omdozen en trays.

Etiketten printen met onze desktop printers

Met onze desktop printers is het eenvoudig om de benodigde informatie, zoals het plantenpaspoort, op etiketten of labels te printen. Dit kan op hoge snelheid en met de beste kwaliteit. Met onze desktop printers haalt u altijd beste kwaliteit en snelste tafelprinters in huis. Ook kunt u kiezen voor een een kleurenprint op uw tuinbouwproducten. Met de hoogste kwaliteit kunnen onze kleurenprinters dit voor u realiseren. Welke van deze printers het beste bij u toepassing past, adviseren onze specialisten graag.

Automatisch (voorbedrukte) etiketteren aanbrengen

Wanneer etiketten geprint zijn met een van onze desktop printers, kunnen de labels na het printen direct worden opgewikkeld op een opwikkelaar. Dan is het eenvoudig om deze labels automatisch te laten aanbrengen met een van onze etiketteerders. Dit is simpel mogelijk met een van de applicators of in lijn met een volledig geïntegreerde etiketteermachine. Vooral bij hogere volumes is het automatisch aanbrengen van de labels de ideale oplossing.

Printen op steeketiketten in de tuinbouw sector

Print met een desktop printer simpel en snel uw plantenpaspoort op onze FloraTag steeketiketten. Gemaakt van 380mU dik PVC materiaal! Ideaal voor gebruik in de tuinbouwindustrie. Kies voor een combinatie met ons speciale was/hars printlint voor telers. Hiermee krijgt u namelijk een vocht- en veegvaste afdruk van uw plantenpaspoort op de steeketiketten.

De voordelen voor u op een rij

  • Speciaal ontwikkelde printers voor de beste opdruk van uw plantenpaspoort
  • Alle technologieën in huis, dus altijd de beste oplossing voor uw tuinbouw producten
  • De beste service voor uw machines
  • Veel kennis en deskundigheid op het gebied van het plantenpaspoort

Wil u meer informatie over het plantenpaspoort? Waar u aan moet voldoen en waar u allemaal aan moet denken, ga dan naar onze nieuwspagina. Wanneer u meer wilt weten over welke van onze machines voor uw tuinbouwproducten de beste oplossing is, neem dan contact op met onze specialisten. Zij adviseren u graag.