Coderen, etiketteren & controlewegen van verf verpakkingen

In de verf industrie zijn veiligheid en traceerbaarheid uitermate belangrijk. De productidentificatie moet dan ook te allen tijde goed leesbaar zijn. Deze industrie valt onder de chemische industrie, wat betekent dat het verplicht is om alle verpakkingen te voorzien van identificatie volgens de EU-GHS/CLP wetgeving. Gedurende het hele productieproces speelt coderen en etiketteren een rol. Niet alleen de verf zelf moet terug te herleiden zijn, maar ook de verpakkingen, zoals blik, emmers en spuitbussen, moeten traceerbaar zijn. Bovendien moeten uw verfproducten en -verpakkingen wanneer ze giftige stoffen bevatten voorzien zijn van een UFI-code. Onze product specialisten denken graag met u mee bij de keuze van de beste codeer- of etiketteeroplossingen en welke codeerinformatie voor uw verf producten noodzakelijk is.

Solide en betrouwbare machines

De coderingen op uw verfverpakkingen, zoals verfblikken, -emmers en spuitbussen moeten altijd traceerbaar zijn en goed leesbaar. Daarom is het van belang dat de codeersystemen en etiketteermachines solide en betrouwbaar zijn. Met onze machines krijgen de verpakkingen de beste en meest duurzame coderingen. Ook wanneer uw productieruimte stoffig is of verfsporen achterlaat.

Batchnummers printen met een kleinkarakter inkjetprinter

Het coderen in de verfindustrie begint eigenlijk al bij de productie van de basisverpakking. Niet alleen de verf moet altijd traceerbaar zijn, maar ook de verpakkingssoort. Met onze kleinkarakter inkjetprinters is dat een fluitje van een cent. De robuuste printkop kan tegen een stootje en print probleemloos batchnummers op verfblikken en verfemmers. Het is zelfs mogelijk om meerdere regels te printen als u ook nog artikeldata, een productiedatum of lijnnummer wilt coderen.

Met onze inkjets print u eenvoudig op de bovenkant, zijkant en onderkant van uw blikken, emmers of spuitbussen. Zo bepaalt u de exacte positie en verpest de codering niet de uitstraling van uw product in het schap.

Lasercoderen van uw verf blikken

Voor het coderen van verfblikken zijn ook onze lasercodeersystemen uitermate geschikt. Met een laser profiteert u van een permanente codering die altijd leesbaar blijft. Onze lasersystemen markeren de batch- en productinformatie contactloos met uiterste nauwkeurigheid en op de hoogste snelheid. Bovendien gebruiken onze systemen geen verbruiksmiddelen en hebben ze minimaal onderhoud nodig.

Labelen van verfblikken, verfemmers en spuitbussen

Vaak zijn verfblikken en spuitbussen rondom voorzien van een strak kwaliteitslabel. Dit label is tenslotte de uitstraling van uw product. Het is belangrijk dat deze uiterst precies en strak om het product gewikkeld wordt. Na het afvullen en dekselen van deze blikken en spuitbussen labelen onze etiketteermachines uw voorbedrukte labels precies naar wens. Dit gebeurt in lijn op de hoogste snelheid en met de uiterste precisie. Of dit nu boven op de deksel is, onderop of aan de zijkant. Alles is mogelijk.

Labels printen in lage volumes

Wanneer u lage volumes etiketten wilt printen, dan zijn onze desktop printers of kleurenprinters uitermate geschikt. Deze systemen printen eenvoudig met hoge resolutie de gewenste tekst, afbeeldingen of barcodes op uw etiketten. Kleurenprints worden door onze kleurenprinters met de beste kwaliteit, tot wel 1.200 dpi geprint. U heeft vervolgens de keus om uw bedrukte etiketten handmatig of automatisch te plakken. 

Coderen en etiketteren op doosverpakkingen

Om het transport van uw verfblikken naar de retail te vergemakkelijken, worden de blikken met meerdere in (om)dozen verpakt. Op de dozen moet iedereen direct zien wat de inhoud is. Onze hoge resolutie inkjetsystemen printen al uw variabele informatie scherp op dozen. Denk hierbij niet alleen aan het printen van grote hoeveelheden tekst, maar ook aan afbeeldingen, logo’s of barcodes. Of bijvoorbeeld een QR-code met link naar een speciale website met kleurinformatie of verfsoort.

Het is ook mogelijk om op de (om)dozen een etiket aan te brengen met alle informatie. Wanneer de inhoud van de doos vaak wisselt is het slim om voor onze print & apply systemen te kiezen. Deze etiketteermachines printen (voorbedrukte) etiketten in met tekst en brengen de labels vervolgens direct aan op uw (om)dozen. Wisselen van tekst is hierbij eenvoudig.

Controlewegen van verf producten

In de verfindustrie zijn controlewegers vaak onderdeel van de productielijn. Uw verfemmers, verfblikken of spuitbussen worden ongetwijfeld afgevuld via ℮-weging. Onze controlewegers zorgen er dan voor dat verpakkingen met een gewicht boven of onder de ingestelde marge direct worden uitgeworpen. Zodoende produceert en verpakt u uw verfproducten het meest efficiënt zonder verlies.

Pallet etiketteren van verf producten

Verfemmers worden na productie op een pallet gestapeld en in folie gewikkeld. Blikken en spuitbussen worden daarentegen in dozen verpakt en op elkaar op pallets geplaatst. Alle verfproducten worden klaar gemaakt voor transport naar de retail en moeten dan ook worden voorzien van de benodigde informatie, zoals een SSCC label, om altijd traceerbaar te zijn. Ons pallet etiketteersysteem is in staat om deze etiketten (A5 formaat SSCC labels) met hoge printkwaliteit te printen en deze direct te bevestigen op maximaal twee zijden van een pallet. Dit in navolging van de EAN 128 norm. En alles met een snelheid van maar liefst 120 pallets per uur.

Wilt u meer weten over het coderen en etiketteren van uw verfproducten? Of over e-weging van uw producten? Neem dan contact op met onze productspecialisten. Zij adviseren u graag welke oplossing(en) het beste past.