Coderen en etiketteren op dozen

Na de primaire verpakking (welke vaak van karton is) worden de producten veelal in dozen, ofwel: secundaire verpakkingen, geplaatst. Deze worden altijd voorzien van een codering of etiket. Aan het einde van het productieproces worden de secundaire verpakkingen gepalletiseerd. Om deze pallets goed te kunnen traceren, worden deze meestal voorzien van barcode-etiketten. Om dit te realiseren, brengen onze codeer- en etiketteermachines gedurende het gehele productieproces de benodigde coderingen op doosverpakkingen aan. Voor al deze toepassingen hebben wij voor u de juiste technologie. 

Coderen op dozen met kleinkarakter inkjet of laser

Uw producten worden in de productielijn voorzien van een (primaire) verpakking. In veel gevallen is dit een doosverpakking, die voorzien is van opdruk. Daarnaast moet op deze doos een codering aangebracht worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een THT-datum, batchcode, afbeelding, logo of andere tekst. Onze kleinkarakter inkjetsystemen zijn hiervoor ideaal. Op hoge snelheid wordt de benodigde informatie contactloos aangebracht op de bewegende doosverpakkingen. Op iedere zijde van de verpakking kan informatie worden aangebracht. U kunt ook kiezen voor het aanbrengen van teksten met onze lasercodeersystemen. Onze lasers brengen, net als met kleinkarakter inkjet, de juiste informatie contactloos aan op hele hoge snelheid. Het voordeel van laser is dat de codering permanent is en u geen verbruiksmaterialen nodig heeft.

Grote teksten coderen op dozen

Onze hoge resolutie inkjet printers worden vaak ingezet voor het printen op dozen. Zij worden dan ook vaak dozenprinters genoemd. Zij zijn speciaal voor het aanbrengen van grote hoeveelheden tekst, zoals logistieke informatie, THT-data, logo’s of barcodes op poreuze of op niet-poreuze materialen.

Labels aanbrengen op dozen

Op dozen zijn er verschillende opties voor het aanbrengen van een label. U kunt ervoor kiezen om een voorbedrukt etiket op een kartonnen verpakking aan te laten brengen. Onze labelsystemen zijn hier uitermate geschikt voor. Ook is het een optie om eerst een etiket in te printen met tekst (zoals bijvoorbeeld een THT of batchcode), alvorens deze op de verpakking wordt aangebracht. Onze print & apply systemen kunnen dit perfect voor u realiseren. Voor het labelen van dozen hebben wij verschillende desktop printers in ons assortiment die aan uw wensen voldoen.

Wanneer u meer informtie wenst over het coderen of labelen op dozen, neem dan contact met ons op. Onze product specialisten adviseren u graag.