Coderen en etiketteren op bakjes

Wanneer u (plastic) bakjes in uw assortiment heeft, moeten deze worden voorzien van de nodige informatie, zoals THT of TGT, batch- en traceerbaarheidsinformatie. Onze codeer- en etiketteersystemen zijn hiervoor uitermate geschikt. Ze zijn geschikt in zowel normale als veeleisende productie-omgevingen. De machines zijn eenvoudig te integreren in lijnen en behoeven minimaal onderhoud. Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden voor het coderen of labelen op bakjes. 

Coderen met kleinkarakter inkjet op kunststof bakjes

Voor het rechtstreeks coderen van plastic bakjes zijn onze codeersystemen zeer geschikt. Verschillende technologieën kunnen hiervoor worden ingezet. Onze kleinkarakter inkjet printers brengen contactloos en op hoge snelheid de juiste informatie aan op bakjes. Zowel voor het printen in normale- als in veeleisende omgevingen zijn deze printers uitermate geschikt en presteren ze optimaal. Ook met bevroren productverpakkingen kunnen deze printers prima uit de voeten. Wel is het van belang dat de juiste inkten en solvents worden gebruikt. Onze inkten en solvents voldoen aan de zware eisen die gelden voor de productie van bevroren producten. Deze supplies in combinatie met onze Linx kleinkarakter inkjetprinters zorgen voor het beste en meest duurzame printresultaat.

Lasercoderen van plastic bakjes

Het is ook mogelijk om bakjes te voorzien van een lasercodering. Middels deze manier van coderen wordt er een permanente codering aangebracht op de bakjes. Onze lasercodeersystemen brengen uiterst nauwkeurig contactloos en op hoge snelheid informatie aan. Er kan in iedere richting gecodeerd worden. Het voordeel van lasercoderen is dat er voor deze systemen geen gebruiksmiddelen nodig zijn. Bovendien vragen ze minimaal onderhoud.

Labelen op bakjes

U kunt ook kiezen voor het aanbrengen van een etiket of label op uw bakjes. Vooral wanneer uw product moet worden voorzien van veel informatie, zoals een ingrediëntendeclaratie, is een etiket ideaal. Enerzijds zijn onze etiketteersystemen geschikt om(voorbedrukte) etiketten aan te brengen op bakjes. Het is ook mogelijk om etiketten in te printen met bijvoorbeeld een THT- of TGT-datum, voordat de labels direct aangebracht worden op uw bakjes. Hiervoor kunt u het beste onze print & apply systemen gebruiken. Al onze systemen zijn eenvoudig in een productielijn te integreren. Ze plaatsen op iedere positie nauwkeurig uw etiket. Het is bovendien mogelijk om op de zijkant, achterkant, kopsekant, onderkant, bovenkant of om de hoek van een product of verpakking het label aan te brengen. Ook profiteert u van minimale omsteltijden tijdens productwissels.

Wanneer u meer informatie wenst over het coderen of etiketteren op bakjes, neem dan contact met ons op. Onze product specialisten helpen u graag.