Coderen op trays

Tegenwoordig worden meerdere producten vaak samen in trays verpakt. Denk hierbij aan producten in de voedingsmiddelenindustrie, zoals koekjes en eieren of in de tuinbouw, zoals zaaitrays en verzendtrays. Deze trays moeten voorzien worden van de nodige informatie, zoals onder andere houdbaarheid en traceerbaarheid. Door gebruik te maken van onze codeer- en etiketteersystemen, die gemakkelijk in lijn te integreren zijn en op hoge snelheid strakke coderingen en etiketten aanbrengen op trays, verloopt het productie- en verpakkingsproces snel en foutloos en wordt het coderen op trays eenvoudig.

Coderen met inkjet op trays

Vaak wordt er gebruik gemaakt van de hoge resolutie inkjet technologie om trays te voorzien van een codering. Middels deze technologie wordt in hoge resolutie op hoge snelheid grote hoeveelheden tekst aangebracht op trays. Deze printers coderen rechtstreeks de benodigde informatie (zoals logistieke informatie, THT data, logo’s of barcodes) die u wenst. Bij kleinere hoeveelheden tekst is het ook mogelijk om met onze kleinkarakter inkjetprinters te coderen op uw trayverpakkingen. Deze systemen printen contactloos op hoge snelheid de benodigde informatie op uw trays. Van welke technologie u het beste gebruik kunt maken, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid te printen tekst en omgeving waarin geprint wordt. Onze adviseurs adviseren u hier graag over.

Aanbrengen van etiketten op trays

U kunt er ook voor kiezen een etiket of label aan te brengen op een tray. Onze etiketteersystemen plaatsen op iedere gewenste positie een label. Daarmee heeft uw product altijd het juiste etiket met de gewenste uitstraling. Ongeacht of het etiket van papier, kunststof of transparant materiaal is. Onze etiketteermachines zijn eenvoudig in uw lijn te integreren en zijn zeer gebruiksvriendelijk. Etiketwissels doet u in een handomdraai en het onderhoud is minimaal.

Inprinten van info en direct aanbrengen op trays

Wanneer u voorbedrukte etiketten wilt inprinten met bijvoorbeeld een houdbaarheidsdatum of batchcode, voordat deze wordt aangebracht op uw trays, dan is dit mogelijk met onze print & apply systemen. Ook deze systemen brengen op hoge snelheid in lijn op alle posities de ingeprinte labels aan. U kunt hierbij kiezen voor afrollen, afblazen of aandrukken van het etiket op de tray.

Wilt u meer weten of het coderen of etiketteren op trays, neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen u graag de beste printoplossing voor u te vinden.